Сьогодні, 5 липня, відбудеться зустріч з головним архітектором проекту детального плану території у районі вул. Смаль-Стоцького у м. Львові. У проекті опрацьовано планувальне рішення використання та забудови території площею 13,24 га. Замовником містобудівної документації є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, розробником — ДП ДІПМ «Містопроект».

Основну частину території ДП займають торгово-офісні приміщення "Технопарку", розміщені у корпусах колишнього заводу телеграфної апаратури. На сьогоднішній день територія перебуває у стадії трансформації.

Як повідомив головний архітектор проекту Петро Крупа, на ділянці передбачається комплексна реконструкція кварталу в межах вул. Смаль-Стоцького, вул. Героїв УПА і вул. Городоцької.

«На цій території запланована комплексна реконструкція ТзОВ «Технопарку», існуючих корпусів на вул. Смаль-Стоцького, які колись належали заводу, під медичний комплекс Святої Параскеви. Також заплановане будівництво багатоповерхового паркінгу для обслуговування працівників».

Як йдеться у пояснювальній записці, «ДПТ передбачає відновлення колишнього лікувального призначення будівель медичного центру із врахуванням історико-містобудівного обгрунтування та проектних рішень «Реконструкції з відновленням первісної функції адміністративних споруд заводу телеграфної та телефонної апаратури, колишнього лікарняного комплексу «Zakład dla nieuleczalnych chorych I wyzdrowieńców im. Antoniego i Walerii Bielińskich» для потреб Медичного центру ім. Св. Параскеви виконаних фірмою "Зелемінь".

Місце проведення зустрічі: Середня загальноосвітня школа № 51 (вул. Скісна, 1). Початок о 18.00.

Пропозиції можна подавати до 17 липня 2017 року до відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» через Центр надання адміністративних послуг за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1. Відповідальна за організацію розгляду пропозицій — Челепіс Д., тел. 032 297 57 63.

Громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розгляду детального плану території у районі вул. Смаль-Стоцького у м. Львові триватиме із 23 червня 2017 року по 17 липня 2017 року.