handwashinghiresСьогодні під час засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС доповіли про стан захворюваності на гострі кишкові інфекції у Львові. За словами начальника управління охорони здоров’я Володимира Зуба, у 2017 році, порівняно з 2016 роком, кількість зареєстрованих кишкових інфекцій збільшилася, але порівняно з 2015 роком – залишається на тому ж рівні.
 
 
Проте ризик поширення таких захворювань залишається дуже високим доти, доки не буде налагоджений процес регулярного і постійного вивезення відходів, адже температура повітря стабільно висока. Водночас мешканцям не слід забувати про прості методи профілактики інфекцій – добре мити руки і належно обробляти харчові продукти.
 

«У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, у 2017 році кількість зареєстрованих кишкових інфекцій збільшилася, але якщо подивитися за аналогічний період 2015 року, то зростання немає. Окрім того, у порівнянні з минулим роком, кількість захворілих на сальмонельоз є вдвічі меншою, і кількість захворілих на лептоспіроз теж є меншою – зареєстровано 1 випадок проти 4 минулого року.

Хоча якщо дивитися в розрізі місяців за перше півріччя 2017 року, то слід зазначити, що якраз зростання кількості випадків на кишкові інфекції відбувалося у березні, в травні – найбільше, і в червні – якраз в той період, коли в нас були проблеми з вивезенням сміття. Хоча прямих доказів виникнення кишкових інфекцій, пов’язаних зі сміттям, немає», - розповів начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

За його словами, ризик поширення кишкових інфекцій серед населення залишається достатньо високим доти, доки не буде налагоджено процес регулярного і постійного вивезення відходів. Водночас він нагадав про прості й ефективні методи профілактики кишкових інфекцій – добре мити руки і належно обробляти харчові продукти, а також не забувати про контроль за дітьми.

Так, за словами в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в м. Львові Андрія Диби, найбільш вразливими групами населення є діти, віком 1-4 роки, а також непрацюючі дорослі. «Встановлено, що захворюваність може бути пов’язана з недотриманням правил особистої гігієни батьками при догляді за дітьми, порушення правил приготування, зберігання і використання дитячих сумішей. Також ймовірним фактором є придбання молочних та м’ясних продуктів на стихійних ринках», - зазначив він.

Як додав начальник управління житлового господарства ЛМР Сергій Сало, в березні-квітні було проведено планову дератизацію, і крім цього проведено по місту одномоментні суцільні дератизації, а також по контейнерних майданчиках і контейнерах проводиться дератизація за кошти перевізників.