Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував ситуацію щодо вивезення сміття з міста. Він зазначив, що на сьогоднішній день найкритичніша ситуація у компанії АВЕ, де понад 260 майданчиків є переповненими. Також мер зазначив, що місто зараз активно працює щодо проекту будівництва заводу на ТЕЦ-2 і рекультивації полігону в с. Великі Грибовичі.

«На сьогодні ми маємо критичну ситуацію по компанії АВЕ – до 260 майданчиків, які не просто не вивезені, а які є переповнені. Сьогодні відкриваються полігони в інших областях, які раніше чомусь були закриті. Ми платимо гроші, обласна адміністрація організовує процес. Вивозять ті самі компанії, які працювали. Жодної іншої компанії не з’явилось, просто відкрили полігони  і вони вивозять. Наша тверда позиція – львів’ян, громади, Ради Єпископів, наших депутатів – дала тріщину в тій блокаді, в якій ми прожили більше року часу. Так, сьогодні нам поставили ультиматум: платіть гроші – тоді буде в місті все гаразд. Будемо платити.

Однозначно, що для міста Львова і тих 4 районів має бути збудований резервний санітарний полігон. І це є чітке доручення комісії з надзвичайних ситуацій, яка була проведена під головуванням пана Зубка. Думаю, така ділянка буде виділена. Хто її буде загосподарьовувати – область, місто – це вторинне питання, головне, щоб вона була. Також мені важливо, щоб ми активно рухались по рекультивації існуючого полігону, бо там роботи на роки. Жоден завод у світі 100% сміття не переробляє, тому треба мати чіткі домовленості, куди потім частина відходів буде скерована, але це вже зовсім інші відходи. Якщо брати органіку, то в Іспанії та частина, яка залишається від переробки органіки, йде на поля як добриво. Ці технології, які ми запропонуємо у Львові, будуть в певній мірі унікальні для України. Проектанти сьогодні активно працюють. Щойно мав велику нараду з командою, яка займається цим питанням. Місто має сконцентрувати свою увагу на питання будівництва заводу, рекультивації полігону, а область хай займається вивезенням сміття», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.