antonychЛьвівщина відзначає 80-ті роковини з дня смерті відомого літературознавця, прозаїка та поета – Богдана-Ігоря Антонича. Сьогодні, 6 липня, на Янівському кладовищі, де знайшов свій спочинок митець, громадськість, представники влади, духовенства, поціновувачі поетичного слова, поклали квіти до могили та віддали шану Богдану-Ігорю Антоничу, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Опісля чину панахиди, слова шани висловив поет Ігор Калинець та заступник голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук.

Також під час заходу поезія Антонича яскраво і схвильовано лунала із уст дітей, учасників гуртка «Юні друзі Антонича», що діє при місцевому музеї-садибі у Бортятині Мостиського району Львівщини. На завершення усі присутні заспівали патріотичних пісень.

У неділю, 9 липня, у Музеї-садибі родини Антоничів, львівський фотограф Йосип Марухняк презентуватиме виставку «Вітай життя!», присвячену поетові. До вшанування пам’яті Богдана-Ігоря Антонича долучиться Львівський акустичний гурт «Три кроки в ніч», що в супроводі бандури виконає пісні на вірші поета.

Окрім того, в межах пам’ятних заходів, відбудеться  круглий стіл «Антонич і модернізм: «національне мистецтво» та/як універсалізація ідей», який об’єднає літературознавців, науковців, істориків, філологів, та дослідників творчості Богдана-Ігоря Антонича.