sobolev1«Самопоміч» – партія, яка відстоює припинення величезного російського впливу в Україні, у тому числі, культурного. І за таких умов мати фестиваль із такою назвою у Львові – це жахливо.

Про це в ефірі програми Vox populi. Голос народу на телеканалі ZIK заявив Єгор Соболєв, народний депутат України («Самопоміч»).

Гість програми розповів, що всередині партії «Самопоміч» відбулася розмова із Андрієм Садовим, що фестиваль джазової музики «АльфаДжазФест», який відбувається у Львові, є недоречним.

«Ми – партія, яка відстоює припинення величезного російського впливу в Україні, у тому числі, культурного величезного впливу, не говорячи про політичний, економічний, агентурний вплив, який Кремль тут має у страшних розмірах. І в цих умовах мати фестиваль із такою назвою у Львові – це жахливо», – заявив Єгор Соболєв.

Гість програми розповів, що міський голова Львова запевнив, що це був останній фестиваль із такою назвою.

«Наступного року фестиваль перейменовано у «Леополіс», старовинну назву цього міста. І, наскільки я розумію, місто, міська влада шукає нових спонсорів», – поінформував Єгор Соболєв.

Нагадаємо, перші бойкоти фестивалю почалися ще 2014-го. Громадські активісти виступили проти його проведення з огляду на те, що захід фінансує «Альфа Банк», серед акціонерів якого – громадяни країни-агресора.