yavorskiyУ Трускавці на сесії міської ради сьогодні мають ухвалити звернення до президента щодо долі засудженого АТОвця Ігоря Яворського, якому дали 4,5 роки ув'язнення за спізнення у частину. Про це повідомляє Status Quo.

6 липня у Трускавці відбулись збори за участі громадських організацій учасників АТО Дрогобичини, волонтерських спілок, представників органів місцевого самоврядування, громадян та журналістів. В ході обговорення було вирішено скерувати звернення від міських рад Дрогобичини на ім’я Президента України, Генерального прокурора та Апеляційного суду м. Києва з вимогою звільнити Ігоря Яворського та про бажання побратимів взяти його на поруки.

Для ухвалення даного звернення у містах району скличуть позачергові сесії рад. Перша з них пройде у Трускавці сьогодні, 7 липня. Також у місті відбудеться віче на підтримку земляка.

"Небайдужі трускавчани! Прийдіть на віче, покажемо, що ми проти свавілля і нас багато!", – закликають АТОвці та родина бійця.

Нагадаємо, Печерський суд м. Києва засудив трускавецького атовця Ігоря Яворського до чотирьох з половиною років позбавлення волі за дводенне спізнення до військової частини.

Трускавчанин Ігор Яворський пішов на війну добровільно та провів у зоні АТО більше року, в лавах добровольчого батальйону ім. генерала Кульчицького. Згодом став стрілком-гранатометником у військовій частині м. Києва.