chadУчора, 6 липня, на засіданні комісії Львівської обласної ради з питань екології, природних ресурсів та рекреації з ініціативи депутата-свободівця Андрія Чада розглянуто питання про вивезення та утилізацію твердих побутових відходів у Львівській області.

Про це інформує прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

«Під час засідання екологічної комісії з'ясувалося, що позачергова сесія Львівської обласної ради щодо вирішення сміттєвої кризи все-таки відбудеться – орієнтовно 13 липня. Хоча попередньо і голова обласної ради, і голова обласної державної адміністрації відмовились скликати позачергову сесію. Проект рішення, який має бути винесений на сесію, чомусь тримається у секреті. Підозрюю, що обласну владу не цікавить вирішення сміттєвої проблеми, а йдеться, як завжди, лише про дерибан бюджетних коштів. Дивує, що посадові особи обласної державної адміністрації не володіють важливою інформацією у сфері поводження з твердими побутовими відходами. Зокрема, директор департаменту екології та природних ресурсів не повідомив, на які полігони вивозять львівське сміття, чи укладені угоди про прийом львівського сміття на полігони області, чому в обласній раді не представлені документи на будівництво сміттєпереробних заводів, який механізм розподілу субвенції у розмірі 150 мільйонів гривень з міського бюджету Львова обласному бюджету і найголовніше, де гарантії виконання повноважень, переданих Львівською міською радою Львівській ОДА на вивезення сміття», - розповів Андрій Чад.

Нагадаємо, що 27 червня 2017 року фракція ВО «Свобода» у Львівській обласній раді звернулася до фракцій політичних партій з пропозицією підтримати ініціативу скликання позачергової сесії обласної ради з приводу загострення санітарно-епідемічної ситуації в області та проблеми утилізації сміття на Львівщині. Раніше, 21 червня 2017 року, голова фракції ВО «Свобода» Олег Панькевич скерував до голови Львівської обласної ради та голови облдержадміністрації депутатське звернення терміново скликати позачергову сесію у зв'язку із критичною ситуацією зі сміттям у Львові та загрозливою санітарно-епідеміологічною ситуацією.