Львів’ян треба навчити протягом багатьох років правильно сортувати сміття та в подальшому вирішити, як його переробляти, аби на полігон вивозили якнайменшу його кількість.

Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповів директор департаменту з питань поводження з відходами ЛМР Іван Рудницький.

«Ми тільки на початку цієї роботи. Треба вивчити світовий досвід, законодавство і пробувати малими кроками впроваджувати це в себе у місті. Зокрема, починати із ОСББ, із найбільш підготовлених будинків, аби за рік-два місто вже могло похвалитися певними зрушеннями у цьому плані. У зв'язку з цим у міській раді створять відповідний відділ, що займатиметься сортуванням сміття та його переробкою. Обов'язково дві - три людини цим займатимуться», - зазначив директор департаменту з питань поводження з відходами ЛМР

Також, за його словами, окрім вивозу сміття зі Львова є ще дуже серйозні питання, які потрібно вирішити. «Я маю на увазі сортування сміття, його переробку, рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища, будівництво нового заводу, пошук ділянки під будівництво нового полігону і т.д. Тобто всі складні питання, які стоять перед містом, залишилися не вирішеними. Це основні питання, якими зараз займається і буде у подальшому займатися департамент, який я очолюю», - резюмував Іван Рудницький.