na stavropole za smert mladenca akusher ginekolog poydet pod sud 1За процесуального керівництва прокуратури Львівської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду кримінальне провадження відносно двох лікарів акушерського відділення однієї з Львівських комунальних міських клінічних лікарень за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України (невиконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого).

За інформацією прес-служби обласної прокуратури, останні в червні 2014 року в період часу з 09.00 години до 18.30 години були зобов’язані спостерігати за вагітною, станом її плода та проводити періодичні огляди. Проте, обидва лікарі протягом цілого дня за час чергування не провели огляду пацієнтки, відповідно, не встановили стану останньої та ступеня прогресування пологів.

Залишення пацієнтки без нагляду призвело до того, що медпрацівниками не було своєчасно прийнято рішення про зміну тактики ведення пологів, як того вимагав стан породіллі та плоду, внаслідок чого наступила внутрішньоутробна асфіксія доношеного плоду жіночої статі (смерть дитини).

За вчинений злочин лікарям загрожує покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади у медичних закладах строком до 5 років або позбавлення волі на строк до 2 років.