zabydovnukНа вулиці Панчишина, 19, на думку місцевих мешканців, всупереч волі громади і без відповідних погоджувальних документів, планують будівництво чергової багатоповерхівки. Відтак, очільника міської інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Володимира Цабака просять  «провести позапланову перевірку даної реконструкції…», а також, у разі виявлення порушень, «накласти відповідний штраф». Про це повідомив голова фракції УКРОПу у ЛМР Ігор Телішевський.

За словами ініціатора звернення до начальника міського ДАБКу, в приймальню УКРОПу звернулись обурені львів'яни, які стверджують, що двоповерховий будинок по вул. Панчишина, 19 хочуть, під виглядом реконструкції існуючого будинку, знести та збудувати п’ятиповерхову новобудову з підземним паркінгом. «Площа цієї можливої забудови складе орієнтовно 0.09 га., половина її - штучно насипана під час будівництва старого будинку майже шістдесят років тому. При новому будівництві багатоповерхівки не виключений зсув ґрунту, який може призвести до руйнації існуючих сусідніх будинків.

На початку цього року Управління охорони історичного середовища вже надало негативний висновок щодо будівництва на згаданій території, адже воно, цитую: «порушує існуюче завершене містобудівне утворення вул. Панчишина та не є співмасштабним з її історично сформованою забудовою….». Однак забудовник, здається, може проігнорувати відмову Управління охорони історичного середовища, прикриваючись декларацію про початок будівельних робіт з капітального ремонту житлового будинку з підсиленням фундаментів та схилів по вул. Панчишина, 19», - пояснив Ігор Телішевський.

Він додав, що за словами мешканців сусідніх будинків, забудовник розпочав замість капітального ремонту існуючої будови – будівництво нової багатоповерхівки. «Як можна інакше пояснити присутність відповідної будівельної техніки на майданчику та оголошення про продаж квартир у будинку по вул. Панчишина 19 в Інтернеті?» – цікавляться львів’яни.

"Ми плануємо провести громадські слухання щодо цього питання, вислухали людей, і без врахування їхньої думки жодного будівництва вестись не може і ми наполегливо просимо керівництво ДАБІ у місті Львові розібратися з ситуацією, що склалась, та, у разі виявлення порушень, вжити заходів відповідно до чинного законодавства», - наголосив Ігор Телішевський.