big 4 20172112db83d01fДо вересня усім їм треба написати заяви в управління соцзахисту за місцем проживання.

Як повідомив «Львівську газету» Василь Гельбич, начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомог департаменту соціального захисту ЛОДА, на Львівщині завершують перераховувати субсидії на літній період. Їх уже перерахували 252 389 отримувачам субсидій, залишилося ще перерахувати приблизно 30%. Загалом на Львівщині в зимовий період субсидії отримували понад 450 тис. громадян.

На Львівщині, за словами Василя Гельбича, є 136 тис. мешканців, які зекономили субсидії, маючи індивідуальне газове або електричне опалення, тож вони відповідно до постанови  № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», можуть розраховувати на компенсацію у розмірі до 700 грн.

Аби отримати її, слід з 1 липня до 1 вересня написати заяву в управління соціального захисту за місцем проживання та вказати у заяві номер поштового відділення або банківські реквізити, на які будуть перераховуватися гроші. Усіх громадян, які можуть розраховувати на компенсацію, каже Василь Гельбич, працівники соціального захисту мають попередити про це, бо вже отримали поіменні списки таких громадян. Наразі заяви написали понад 20 тисяч отримувачів субсидії. Виплачувати компенсації планують з вересня цього року.