76 mainМер Львова Андрій Садовий під час брифінгу зазначив, що у місті досі залишається 200 критично переповнених майданчиків, сміття з яких не вивозили більше місяця. Найскладнішою є ситуація в компанії «АВЕ-Львів».

«Станом на сьогодні 200 не просто критично, а жахливо критично переповнених майданчиків. Мене бентежить, що деякі очільники з області пробують тиснути, щоб приховувати цей факт. Я сказав чітко – вся інформація відкрита і публічна, хочете, ми будемо показувати фотофіксацію з кожного майданчика міста Львова. 25 млн грн, які ми перерахували, - це не просто великі кошти, це дуже великі кошти. Щоб ці кошти сьогодні знаходити, ми дивимось, що ми будемо врізати в культурі, медицині, освіті, де ми будемо менше робити робіт по дорожньому господарству, бо безпека міста – на першому місці, а невивезені майданчики – це біда, бо це загроза захворювань. Тому тих 200 майданчиків, які є переповнені більше місяця, по них динаміки нема. Можливо з’явиться, я очікую, що протягом цього тижня ситуація мала би вирівнятись. Це все стосується компанії АВЕ, яка має найбільшу долю ринку у Львові, яка опинилась у найскладнішій ситуації», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, станом сьогодні на ранок у місті було ще понад 5 тис тонн сміття, яке не вивезли, з них 3 тис тонн – на перевантажувальній станції.