img1857 980856201e05d2edc210db31afd7e122Чотири міські театри відремонтують впродовж літа цього року. Зокрема, оновлюватимуть фасади, дахи, проведуть внутрішню реставрацію. Усі ці роботи відбуваються в рамках активної ремонтної кампанії закладів культури, що проводить Львівська міська рада. Тривають роботи в театрі «Воскресіння». Ремонт триватиме 2 роки. На цей рік з бюджету міста виділили 1,3 млн грн, однак, фінансування ймовірно будуть збільшувати. про це повідомили у прес-службі ЛМР.

Загалом на ремонт і реставрацію театрів з міського бюджету Львова передбачено 4,6 млн. грн, а на закупівлю обладнання та предметів довгострокового користування для міських театрів виділено 500 тис. грн.

До прикладу, вже зараз у приміщенні Львівського академічного духовного театру «Воскресіння» проводять внутрішні ремонтні роботи. Закінчити планують до кінця серпня 2017 р. Також планують провести капітальний ремонт даху театру, а також реконструювати систему електропостачання.

«В цьому році в бюджеті міста ми передбачили 4,6 млн грн – це кошти, які цільово йдуть на реконструкцію наших театрів, ремонтні роботи. Зокрема, в театр «Воскресіння» в цьому році буде інвестовано 1,3 млн грн, можливо, і більше. В першу чергу, треба забрати сирість, яка завжди була в театрі, роботи в підвалі, стеля, повністю має бути зроблений зал, реставрація всього, що можна, нові крісла. Ми будемо мати збільшення кількості глядацького залу до 162 місць. Театр «Воскресіння» має дуже добру історію. Треба ще буде сам вхід добре продумати, бо це будинок, де живуть люди, має бути якісне співжиття, але зі сусідами проблем нема. В цілому я задоволений, динаміка є, - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Він додав, що в цьому році 4,6 млн грн – це кошти, які інвестують в театри міста – театр «Воскресіння», театр Лесі Українки, театр Курбаса, Перший театр. Роботи багато.

«Роботи на початок нового театрального сезону не вплинуть. По театру Лесі Українки є плани і цього року робити ремонтні робити, і наступного року. Будівля стара. Це наша міська установа, ми її фінансуємо. Зараз ми можемо моніторити усі кошти, які театр заробив, бо є електронна система продажу квитків. Якщо ми зробимо усі роботи, я переконаний, що театр буде мати хорошу фінансову позицію і дофінансування з міста буде потрібно менше», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Для того, щоб провести реставраційно-ремонтні роботи даху та фасаду Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки – оголошується тендер. Також розробляється проектно-кошторисна документація на проведення капітального ремонту внутрішнього дворика театру.

У Першому українському театрі для дітей та юнацтва працюють над капітальним ремонтом фасаду.

На початку серпня мають розпочати реставрацію фасаду Львівського академічного молодіжного театру імені Леся Курбаса – зараз проводиться експертиза проекту. До початку опалювального сезону планується провести реконструкцію системи опалення будівлі. Окрім цього вже розроблена проектно-кошторисна документація на реставрацію приміщень театру. Оголошення тендеру заплановане на липень 2017 р.