ozeroУ Львові цього літа є три водні об’єкти, на яких організовано масовий відпочинок з дотриманням усіх вимог безпеки людей – санітарних норм, належного облаштування пляжу, наявності рятувальних служб і медпункту. Це два озера у Брюховичах і одне – у Винниках. Інші ж водойми на території Львова є непридатними для купання, інформує прес-служба львівської мерії.

Так, у смт. Брюховичі купальний сезон відкрито на двох озерах – озері ТзОВ «Колиба» (3-тє озеро) та озері ФОП «Савчук» (1-ше озеро). Також одне озеро ТзОВ «Колиба» призначене для риболовлі (2-ге озеро). У м. Винники відпочинковий сезон відкрито на базі відпочинку «Озеро Винниківське» ТзОВ «Краківський ринок».

Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, на всіх трьох озерах проведені всі необхідні роботи для якісного та безпечного масового літнього відпочинку містян та всі озера мають технічні і дозвільні документи на проведення купального сезону у 2017 році. Так, очищені плеса і дна водойм, підготовлені і облаштовані пляжі та прилеглі території, позначено межі купання на акваторії буями помаранчевого або червоного кольору. Обладнані медичні пункти, є гучномовне сповіщення і спостереження, людей постійно попереджують, де можна, а де не можна купатися. Є рятувальні пости зі всіма необхідними засобами, підготовленим персоналом. Також проводяться  планові забори води для аналізу.

У Львові також налічується понад 120 водойм (в т.ч. річки й потічки), на яких заборонено купатися. Це природні, декоративні, пожежні і технічні водойми та відстійники.

«На жаль, в нас гинуть люди, як правило, на водних об’єктах, які не призначені для купання. Окрім того, 24 львів’янина загинуло на водоймах поза межами міста, зокрема й у місцях, не відведених для купання. Торік на непридатних для купання водоймах у Львові загинуло троє людей. Хочу акцентувати увагу, що у самому Львові є 97  водних об'єктів, у Брюховичах – 26, у Винниках – 6, а дозволено купатись тільки на трьох. На жаль, мешканці у нетверезому стані заходять у воду, в якій хочуть охолонути, тому наслідки плачевні», - наголосив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.