PM10image001Невідомі кинули на територію монастиря п’ять пляшок з запальною сумішшю. Вогнем пошкоджено фасад будинку, двадцять мешканців монастиря звернулись за медичною допомогою. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

У Шевченківський відділ поліції 14 липня о 00.19 надійшло повідомлення про те, що у селищі Брюховичі на територію монастиря невідомі особи кинули пляшки з запальною сумішшю, внаслідок чоло сталась пожежа.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. Попередньо встановлено, що з-за паркану на територію монастиря, у якому проживає тридцять осіб, було кинуто п’ять пляшок з запальною  сумішшю, чотири з яких зайнялись. Одна пляшка з сумішшю не розбилась. Пожежа була локалізована.

У медичні заклади зі скаргами на погане самопочуття звернулись двадцять мешканців монастиря. Після надання медичної допомоги нікого з них не госпіталізували. Вогнем пошкоджено фасад будинку та два вікна на першому та другому поверхах.

Зараз на місці події проводяться першочергові слідчі дії, правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння злочину. Вирішується питання про відкриття кримінальне провадження.

Водночас, Євгенія Полікарпова стверджує, що звернення до медиків - показове. "Горіла зовнішня стіна приміщення догналітів. 1м.кв:) Тобто надихатись й отруїтися димом було б фізично важко. Займання погасили ще до приїзду пожежних. Через 2 години догналіти вирішили йти до лікарні. Там вже повідомили медикам, що з ними усе гаразд. Здивовані лікарі попросили їх йти з миром по домівках Тож, не те щоб 20-ти госпіталізованих нема. Їх, взагалі, нема", - написала Євгенія Полікарпова на своїй сторінці у Фейсбук.