bronetank28 мільйонів 560 тисяч гривень, украдених внаслідок афери з купівлею старих двигунів Львівським бронетанковим заводом, були переведені в готівку, а готівка була поділена між невстановленими особами.

Про це в ефірі Громадського радіо заявив прокурор у справі директора ДП «Львівський бронетанковий завод» Романа Тимківа Максим Грищук. 

На питання про те, хто був кінцевим отримувачем коштів, Максим Грищук відповів, що прокуратура ще не встановила рух коштів. Наразі відомо, що кошти були переведені в готівку. Готівка була поділена між тими особами, яких слідство ще не встановило.

«У нас є інформація про те, що ці двигуни були куплені іншою фірмою після неї (ТОВ «Булет Лайн» – прим. ред). Тобто у нас були питання до керівника фірми (ТОВ «Булет Лайн» – прим. ред) Степаненка, оскільки ті документи, за якими він купував двигуни, були підроблені. В нас є відповідні експертизи. Люди, прізвища яких фігурують у документах, кілька років тому за невелику плату надали свої паспортні дані для оформлення підприємства. Кошти були відмиті в такий спосіб», —заявив Максим Грищук.

Нагадаємо, 14 липня НАБУ за процесуального керівництва САП затримало директора Державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» Романа Тимківа. Крім того, були затримані начальник ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ, начальник відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ, заступник директора ДП «Львівський бронетанковий завод» і засновник ТОВ, задіяний у корупційній схемі.

У 2015 році посадовці ЦБТУ ЗСУ Озброєння Збройних Сил України і ДП «Львівський бронетанковий завод», а також засновник фіктивного ТОВ створили корупційну схему – замість нових двигунів і комплектуючих для танків, закуповували такі, які раніше були у використанні. Сума завданих збитків – 28 мільйонів 560 тисяч гривень.