sokyraПрацівники Управління захисту економіки у Львівській області та прокуратури виявили факти незаконної вирубки дерев різних порід на території лісового господарства. Збитки, завдані навколишньому середовищу, становлять понад 2,3 млн грн. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Правоохоронці та екологи встановили, що у 2017 році на території лісництва одного з лісопідприємств області було незаконно вирубано 385 дерев, із яких майже половину становлять дерева цінних порід, зокрема, дуб.

Окрім того, правоохоронці встановили незаконну рубку ще 106 дерев на території, яка розташована за межами лісового фонду і належить до місцевої сільської ради.

За цим фактом прокуратура області відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 – зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією. Проводиться досудове розслідування.