pryzovnykyВійськові комісаріати у Львівській області розпочали заповнення інформацією Єдиного державного реєстру призовників.

Як інформує кореспондент IA ZIK, про це сьогодні під час прес-конференції повідомив Львівський обласний військовий комісар Олександр Тіщенко.

«Іде наповнення цієї бази, але ще не у всіх військкоматах. На кінець 2018 року ми маємо закінчити, цей державний реєстр має бути запущений», – зазначив він.

Водночас, військовий комісар нагадав, що одночасно з Єдиним державним реєстром призовників почала діяти постанова №921, згідно з якою керівники підприємств будуть фінансово відповідальні за невнесення своїх працівників до цього реєстру.

«Коли почне діяти цей реєстр, все буде все по-іншому – якщо ти не подав дані в цей реєстр про військового обліковця, який в тебе працює, відповідальність несе керівник підприємства, а там штраф від 5 тисяч і вище. Тому зараз відбувається відновлення на військовому обліку», – зазначив він.

Нагадаємо, у четвер, 20 квітня, набув чинності закон України про створення Єдиного державного реєстру військовослужбовців. Читайте більше тут: У четвер, 20 квітня, набув чинності закон України про створення Єдиного державного реєстру військовослужбовців.

Це буде єдина автоматизована система, де зберігатимуть інформацію про всіх військовозобов’язаних: персональні та службові дані громадян України у віці від 17 до 60 років. До того ж, вписуватимуть відомості про дату виїзду та повернення з-за кордону на територію України.

Власником всієї інформації є Міністерство оборони України, а розпорядником – Генеральний штаб ЗСУ.