Управління соціального захисту Львівської міськради відсудило у переселенки понад 18 тис. грн, які та отримувала як компенсацію витрат на проживання у Львові. Про це інформує Zaxid.Net.

У рішенні Галицького райсуду Львова вказано, що переселенка зверталася за допомогою у серпні 2015 року, однак не повідомила, що володіє житлом у Львові. Тож її сім'ї понад рік безпідставно виплачували щомісячну допомогу (на грошову допомогу не можуть претендувати переселенці, члени сім'ї яких володіють житлом за межами окупованої території).

Загалом жінка отримала понад 19,8 тис. грн. У вересні 2016 року, аби уникнути судового позову, міськрада запропонувала переселенці добровільно повернути кошти. Оскільки цього не відбулося, ЛМР звернулася до суду.

До завершення судового розгляду переселенка повернула Львівській міськраді 1,5 тис. грн, відтак суд зобов'язав жінку виплатити ще 18,3 тис. грн. Окрім цієї суми жінка має сплатити ще 640 грн судового збору.

Зазначимо, що це не перший випадок, коли органи соцзахисту через суд повертають частину виплачених переселенцям коштів. Раніше Сокальська райдержадміністрація відсудила у переселенця 31,2 тис. грн, які той отримував як компенсацію впродовж трьох років, приховуючи, що має будинок за межами зони АТО.