stanchakУ Львові дітей, що були зареєстровані у старій версії електронної черги у дошкільні заклади освіти, не виявилося у списках після оновлення електронної черги. З огляду на кількість скарг, проблема є масовою і стосується не лише одного-двох ДНЗ, а більшості дошкільних закладів Львова. Про це під час сесії ЛМР повідомила депутат Анна Мармуляк, передає ІА ZIK.

Вона припустила, що причина ситуації, яка склалася, полягає у недбальстві управління освіти ЛМР, яке не змогло належно організувати і забезпечити перехід на нову електронну чергу. Велика частина даних про зареєстрованих дітей зникла.

«Обурює, що замість допомогти батькам, які стали заручниками чиновницької халатності, в управлінні ігнорують проблему, – наголосила Анна Мармуляк. – Його працівники не реагують ані на усні, ані на письмові звернення батьків чи депутатів. А відповіді, які іноді таки надають, нагадують знущання. Для прикладу, комісія з гуманітарних питань сприяла влаштуванню дитини, що «випала» із черги, у ДНЗ №160 за місцем проживання. Паралельно, мати отримала листа з управління, в якому їй повідомили, що маля вже з 1 вересня піде до садочка, який наразі є лише на стадії проектування».

Вона наголосила, що через брак груп у місті, щоб влаштувати дитину у садочок, батькам доводиться проходити через усі кола пекла, «бронювати» місце у ДНЗ заледве ще не до народження маляти. Електронна черга мала на меті врегулювати цей процес, зробити його прозорим. Натомість через абсолютну байдужість чиновників, які, видається, про батьківські проблеми із садочками знають лише теоретично, цьогоріч отримали повний хаос і сотні справедливо обурених містян.

З огляду на це вона просить управління освіти з’ясувати причини, чому було втрачено інформацію про зареєстрованих дітей, а відповідальних притягнути до відповідальності, а також вжити усіх заходів, аби всі діти, зареєстровані у попередній версії е-черги, були негайно внесені в оновлену електронну чергу реєстрацію зі збереженням попередньої порядковості.