img56231 3751524be8fd0104527715359d82ec73Сьогодні під час пленарного засідання депутати підтримали надання ЛМКП «Львівтеплоенерго» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, орієнтовною площею 0,5000 га, на вул. Пластовій (від ділянки ЛМКП «Львівводоканал» до ділянки ЛМКП «Львівтеплоенерго») для будівництва та обслуговування відрізку дороги. Також депутати підтримали ухвалу про виділ з комунального підприємства «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс» нового комунального підприємства «Еко-місто». Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

«Питання виглядає виключно земельним, проте якщо проаналізувати, то можна зробити висновок, що прийняття рішення з цього питання є одним з перших кроків до вирішення питання врегулювання поводження з твердими побутовими відходами на території  міста Львова. Також пропонуємо об’єднати,  доповнити цей проект рішення про виділ з Львівського міського комунального підприємства «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс» нового Львівського комунального підприємства «Еко-місто».

Зазначене підприємств з моменту створення пропонуємо визначити правонаступником «Львівспецкомунтрансу» в частині майна, прав та обов’язків. Розподільчий баланс буде формувати відповідна комісія. Також ми пропонуємо доручити департаменту з питань поводження з ТПВ – встановити двотижневий строк для заявлення  вимог кредиторів, погодження статуту підприємства «Еко-місто», та доручення комісії підготувати розподільчий баланс та подати його на затвердження департаменту з питань поводження з відходами. Також пропонуємо внести зміни до відповідних ухвал міської ради і визначити уповноваженим органом цього підприємства департамент з питань поводження з відходами. 

Наше підприємство «Львівспецкомунтранс» не займається виключно вивезенням твердих побутових відходів. Це підприємство має ряд дороговартісного обладнання, і воно виступало заявником на отримання кредиту з Європейського інвестиційного банку, кредитні кошти з якого не спрямовуватимуться і не мають спрямовуватися на вивезення відходів. Тому цілком логічним буде виділити окреме підприємство з підприємства «Спецкомкнтранс»», - зазначила директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

 «Ми будемо забирати цей комплекс, який ми виготовили – так званий прес, тому що він нам буде потрібен як елемент циклу будівництва заводу – коли буде, до прикладу, збиратися пластик, то щоб його можна було стискати і використовувати для подальшого транспортування на підприємство», - додав мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, це питання про створення нового комунального підприємства, яке буде виконувати функції «Львівспецкомунтрансу», на голосування ставилося двічі, але не вистачало депутатських голосів. Після цього Андрій Садовий оголосив перерву та покликав на нараду керівників фракцій.