Самбірський міськрайонний суд Львівської області своїм рішенням від 19 липня 2017 року зобов’язав міського голову Самбора Юрія Гамара спростувати недостовірну інформацію, публічно поширену ним 14 березня 2017 року на сесії міськради.

Йшлося про те, що заступник міського голови з гуманітарних питань Наталія Зрем’як, яку Юрій Гамар незаконно звільнив, судом була поновлена на посаді. Тоді мер публічно сказав, що вона «занесла гроші суду, щоб пролобіювати своє рішення». Про це сьогодні, 21 липня, повідомив кореспондент IA ZIK.

З цього приводу вдруге звільнена з посади заступника мера Наталія Зрем’як подала на міського голову Юрія Гамара позовну заяву про захист гідності та честі, спростування поширеної недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди.

Самбірський міськрайонний суд позовну заяву задовольнив частково. Зокрема, своїм рішенням зобов’язав мера Самбора публічно спростувати поширену ним недостовірну інформацію «занесла гроші суду…» на наступній сесії міської ради, а також міській раді належить виплатити Наталії Зрем’як 20 тисяч гривень за завдану їй моральну шкоду, а суду – 1600 гривень судового збору.

Нагадаємо, що викладач Самбірського технікуму економіки та інформатики Наталія Зрем’як допомогла колезі по навчальному закладу – викладачеві фізкультури Юрію Гамару виграти вибори міського голови Самбора.

Невдовзі, сівши в головне крісло, Юрій Гамар незаконно звільнив її, надалі став ворогом для тих, хто також під час передвиборчої кампанії агітував за нього та допоміг йому стати міським головою Самбора.

Це не перший програш міського голови Самбора Юрія Гамара в суді. Одні позивачі, що ним були звільнені, поновлені на роботі, інші позбулись його доган.