Виконавчий комітет Львівської міськради, зважаючи на результати громадських слухань, відмовив у затвердженні детального плану території, обмеженої вулицями К.Левицького, О.Кониського, Академіка Павлова та Тершаківців, повідомляє ZIK.

Раніше проти цього документу категорично виступили мешканці прилеглих будинків. Адже проект передбачав реконструкцію будинку №23 на вул. Костя Левицького. Власник будівлі мав намір перетворити її у готель, надбудувати ще два поверхи та мансарду, а під дитячим майданчиком звести паркінг на 12 автівок.

Під час громадських слухань мешканці вказали на те, що реконструювати будинку нині є небезпечною через нестійкі ґрунти, крім того, будівлю включили до переліку щойно знайденої архітектурно-історичної спадщини Львова, а отже з часом вона увійде до Державного реєстру пам’яток архітектури.

Окрім того, мешканці наголосили, що у цьому районі є лише два дитячих майданчики, куди люди із сусідніх вулиць приводять свою малечу, і відмовилися віддавати один з них під паркінг.

«Забудовник хотів забрати частину прибудинкової території, а під дитячим майданчиком зробити підземний паркінг. Численні звернення, наради, комісії та засідання довели справу до логічного завершення. Забудовник дав гарантійного листа, щодо скасування намірів забудови, а сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради не затвердив детальний план», – повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат Львівської міськради Любомир Босаневич.