vetsanzavodГолова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка звернувся до генерального директора Державного підприємства «Укрветсанзавод» Сергія Заглоцького щодо звільнення директора Жовківської філії ДП Інни Голодовської та головного інженера Михайла Клина.

Про це стало відома під час зустрічі, яка відбулася на підприємстві, повідомив ІА Дивись.info депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський.

Нагадаємо, що історія із Жовківським ветсанзаводом тягнеться вже понад рік і почалася вона після того, як навколо підприємства, на площі у 50 га були виявлені кілька велетенських скотомогильників. Завдяки громадськості і журналістам вдалося встановити, що захоронювали тваринні рештки працівники ветсанзаводу, оскільки обладнання, на якому мали б утилізувати відходи, роками не працює. На підприємстві нема не те що газу для роботи печей, а навіть води. Борги сягають мільйонних позначок.

Щоправда, частину відходів на підприємстві таки спалювали, але не в спеціальних печах, а просто у дворі підприємства. А те, що не закопали і не спали, валялося просто неба і гнило, приваблюючи рої мух і стада пацюків.

За рік на державному підприємстві змінилися три генеральних директори, до Жовкви кілька разів приїжджали столичні комісії, була створена спеціальна комісія у районній раді, але справи далі того, що директора Михайла Клина понизили до головного інженера (фактично він продовжував і продовжує керувати підприємством) не зайшли.

Місцеві мешканці вимагають негайно закрити підприємство, адже жодного позитивного кроку в бік якісних змін так і не було зроблено.

Сьогодні долю підприємства-банкрута обговорювали голова РДА Надія Щур, генеральний директор ДП «Укрветсанзавод» Сергій Заглоцький, посадовці ЛОДА, в.о. директора Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод» Інна Голодовська, депутат Жовківської райради Ігор Муравський, а також винахідник з Радехова Анатолій Архипчук, чий котел нещодавно встановили на Ковельській філії ДП і тепер на ньому спалюють відходи тваринного походження.

«Підготовлено документи на звільнення теперішнього директора і головного інженера. Попередили генерального директора, повідомили держпродспоживслужбу, Міністерство АПК. Тепер чекають на підпис генерального. Документи скеровано за ініціативою і за підписом Олега Синютки», – розповів Ігор Муравський.

Він розповів, що наразі буде, очевидно, призначено якихось тимчасового кризового менеджера. А наступної неділі у Волі-Висоцькій мають відбутися громадські слухання. Всі зміни на підприємстві повинні контролюватися мешканцями.