BilousПостійна комісія з питань будівництва, житлово-комунального господарства, енергоефективності, альтернативної енергетики, промисловості та інвестиційної політики сьогодні, 21 липня, погодила Порядок використання коштів для компенсації додаткових витрат на вивезення твердих побутових відходів з м. Львова на 2017-2019 роки.

Про це повідомляє прес-служба Львівської облради.

Зауважимо, що розробку цього Порядку департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства облдержадміністрації здійснив відповідно до рішення Львівської облради від 13 липня «Про затвердження Програми заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у м. Львові на 2017 – 2019 роки».

За словами, першого заступника голови Львівської обласної ради Андрія Білоуса, Порядок, погоджений комісією з урахуванням пропозицій обласної ради, передбачає використання коштів для:

-         відшкодування додаткових витрат перевізникам на вивезення ТПВ з м. Львова;

-         компенсації додаткових витрат на перевантаження, перевезення та інших заходів, пов’язаних із захороненням і утилізацією;

-         надання субвенції територіям, які приймають ТПВ, на соціально-економічний розвиток на виконання Меморандуму про співпрацю між Львівською ОДА, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та органами місцевого самоврядування.

Так, обсяг фінансової допомоги містам, які приймають ТПВ зі Львова, виділятимуть у сумі не менше третини від загального обсягу фінансування – 600 млн грн. Йдеться про кошти субвенції від Львівської міської ради для вирішення соціально-економічних проблем інших громад.

«Ті території, які активно виконують Меморандум, приймаючи сміття, будуть відповідно винагороджуватися», - наголосив Андрій Білоус.