rynok04Директор Львівського історичного музею Роман Чмелик на прес-конференції з розвитку установи повідомив про ідею відновлення музею історії міста.

Такого типу музей існував в середині-кінці дев'ятнадцятого століття , після чого був заснований Львівський історичний музей, який не є повністю направленим на демонстрацію історії розвитку міста, повідомляє Справжня варта.

Сьогодні же, теперішньому Львову просто необхідне місце, яке дасть можливість міщанам та гостям міста познайомитись ближче з багатою історією столиці Галичини. 

На думку пана Чмелика, музей розташується в Чорній кам'яниці. Крім того, основною ідеєю устаногви є відхід від локального погляду на історію - тобто, крім українського Львову, в музеї можна буде ознайомитись з австрійським та польським періодами історії, а також з життям представників інших національстой в ці періоди. За основу для створення музею українські історики взяли польський досвід, зокрема відвідали Міський музей Вроцлава, в якому чітко представлені як польські, так і німецькі аспекти життя міста.