chornovola03Готель «Львів» через суд скасував односторонній рух на частині вул. Куліша в центрі Львова. Таке рішення, яке суттєво змінює організацію руху на вулиці, суд ухвалив для того, щоб клієнти готелю заїжджали на паркінг більш коротким шляхом, ніж передбачає схема руху, пише Zaxid.Net.

Суперечки між розташованим у центрі міста готелем «Львів» і міськрадою тривають уже кілька років, проте нової сили конфлікт набрав у серпні 2016 року, коли міська комісія з безпеки дорожнього руху прийняла нову комплексну схему руху на частинах просп. Чорновола і вул. Городоцької, вул. Куліша, Шпитальній, Данилишина, Медовій.

19 червня 2017 року Галицький райсуд повністю задовольнив позов готелю і скасував передбачену новою схемою зупинку громадського транспорту на просп. Чорновола, розташовану під стінами готелю. Однак тоді жодних вимог щодо зміни схеми руху на вул. Куліша готель не висував.

Тепер же у постанові суду зазначається, що готель «Львів» звернувся до суду з проханням ухвалити додаткове рішення у цій самій справі.

У новій постанові суд визнав незаконною частину затвердженої схеми, зокрема знак «Виїзд на дорогу з одностороннім рухом» на перехресті вул. Вагової і Куліша та знак «Дорога з одностороннім рухом» на перехресті вул. Зернової – Куліша – Балабана. Таким чином, суд вирішив зробити ділянку вул. Куліша від Вагової до Зернової двосторонньою.

Оскільки інші знаки суд не скасовував, решта вулиці має лишитися односторонньою. Тобто поверути з вул. Вагової на Куліша і доїхати аж до ТРЦ Forum Lviv автомобілі не зможуть, оскільки на перехресті із Зерновою у цьому напрямку висить знак «В’їзд заборонено» (так звана «цегла»).

При цьому в постанові чітко вказано, що таке рішення суд ухвалив, аби «дозволити таким чином проїзд автотранспортну клієнтів готелю «Львів» з просп. Чорновола, 7 по вул. Ваговій, вул. Куліша в господарський двір готелю». Зазначимо, що і зараз, і згідно з новою схемою руху, клієнти готелю можуть без особливих проблем потрапити на паркінг у внутрішньому дворі, проте для цього їм треба об’їхати по вул. Котлярській.

Своє рішення суд мотивував тим, що відповідно до Господарського кодексу та законодавства, держава гарантує всім підприємцям рівні можливості для залучення різноманітних ресурсів, а місцева влада має сприяти розвитку конкуренції. Вочевидь, суд визнав порушенням конкуренції односторонній рух на вул. Куліша, який унеможливлює заїзд на паркінг готелю найкоротшим шляхом.

shema
Знаки, які на новій схемі руху скасував суд, обведені червоним (клікніть для збільшення)