habar patrulСтрийський міськрайонний суд Львівської області оштрафував чоловіка, який спробував дати хабар правоохоронцям під час перевірки на алкогольне сп'яніння.

Як йдеться у опублікованому 11 липня вироку суду, інцидент стався у с. Добряни Стрийського району 17 червня, повідомляє Zaxid.Net.

Правоохоронці зупинили чоловіка за те, що він не пристебнувся ремнем безпеки. Під час огляду виявилося, що водій не має полісу обов'язкового страхування. Після цього інспектори патрульної поліції запропонували чоловіку добровільно пройти перевірку на стан сп'яніння, однак той відмовлявся це робити.

«Усвідомлюючи настання негативних наслідків для себе за скоєні ним адміністративні правопорушення та з метою уникнення адміністративної відповідальності у чоловіка виник умисел на пропонування працівникам поліції неправомірної вигоди за нескладення щодо нього протоколу про правопорушення. Чоловік запропонував правоохоронцям неправомірну вигоду в сумі 6 тис. грн, попросивши їх відпустити його без складення протоколу про правопорушення», – йдеться у вироку суду.

Однак поліцейські відмовилися брати гроші і викликали на місце слідчо-оперативну групу. Під час огляду у водія вилучили понад 6,8 тис. грн.

Через 10 днів після інциденту чоловік підписав із прокурором угоду про визнання вини, яку у підсумку й затвердив суд. За спробу дати хабар працівникам поліції чоловіка оштрафували на 8,5 тис. грн, зобов'язавши сплатити ще 1,7 тис. грн, витрачених на експертизу. Самі ж кошти, які чоловік намагався дати правоохоронцям, конфіскували.