zboryУчора, 23 липня, громада мікрорайону «Новий Львів» на своїх зборах прийняла звернення до львівського міського голови та депутатів ЛМР з вимогою не допустити забудови території колишнього дитячого садочка № 107на вул. Панаса Мирного, 13.

Учасники зборів також запрошують мешканців мікрорайону на громадські слухання, які відбудуться 24 липня, о 18.00 год., в приміщенні великої сесійної зали ЛМР (каб. 202) на площі Ринок,1.

Подаємо текст прийнятого на зборах звернення:

«Львівському міському головіп. Садовому А.І.

Депутатському корпусу Львівської Міської Ради

Звернення громади мікрорайону «Новий Львів» щодо загрозливої ситуації з дитячими установами у зв’язку із інтенсивною забудовою нашого мікрорайону та спробою забудови території колишнього дитячого садочка № 107 за адресою: вул. Панаса Мирного, 13 у місті Львові.

Шановний, Андрій Іванович! Шановні, Депутати!

Як Вам відомо і як Ви самі бачите, мікрорайон «Новий Львів» і наближені до нього мікрорайони інтенсивно забудовуються (за нашими підрахунками, кількість населення збільшиться, як мінімум, в три рази) так званою "ущільнюючою забудовою".

На думку мешканців це означає, що на існуючу інфраструктуру мікрорайону (формування якої було завершено у дев’яності роки) з порушенням ДБН-ів та чинного законодавства буде суттєво збільшено навантаження.

Найболючіше, на даний момент, мікрорайон відчуває потребу у дошкільних навчальних закладах. До початку дев’яностих років у нашому мікрорайоні функціонувало вісім повноцінних, комунальних дитячих садочків, які відповідали всім державним нормам та стандартам і у повній мірі забезпечували мікрорайон. З цих закладів існуючими залишилося три. Просимо зауважити, що приватні дошкільні заклади, які існують або проектуються у майбутньому, нажаль, не відповідають державним будівельним нормам і через свою високу вартість (3-5 тисяч гривень на місяць) не доступні пересічним мешканцям нашого мікрорайону.

А тому просимо, Вас:

Вжити всі небхідні засоби звернутися до органів державної влади, правоохоронних органів та інших, щоби не дозволити ВКРАСТИ в громади НОВОГО ЛЬВОВА та зруйнувати приміщення та територію колишнього дитячого садочка № 107, що на вул. Панаса Мирного 13. Звертаємо Вашу увагу, що згідно із законодавством України, використання майна такого типу не за призначенням, не в освітніх цілях — недопустимо.
Також просимо Вас відновити діяльність вищезазначеного дитячого садочка та залишити його у комунальній власносності.

З повагою, громада мікрорайону «Новий Львів».