akademia3Військова прокуратура Львівського гарнізону отримала дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів Національної академії сухопутних військ щодо постачання військовим риби приватним підприємцем Вікторією Козак. Про це стало відомо з ухвали Шевченківського районного суду Львова від 18 липня, повідомляють «Наші гроші.Львів».

Згідно з документом, 17 липня у військову прокуратуру Львівського гарнізону надійшли матеріали від СБУ про підозру посадових осіб академії у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

В ухвалі цитують матеріали «НГ. Львів» про закупівлі продуктів академією, у тому числі у 21-річної приватного підприємця Вікторії Козак, яка зареєструвалась 31 травня цього року – лише через вісім днів після оголошення торгів на закупівлю риби. Незважаючи на дуже короткий термін ведення підприємницької діяльності, вона надала два позитивні відгуки від інших підприємців про постачання продуктів, які датовані 5 і 6 червнем. Відтак, за чотири дні, серед яких два вихідних, Вікторія Козак змогла придбати продукцію, підписати договори і успішно продати продукти.

Окрім того, один із наданих Вікторією Козак відгуків від підприємця, яка припинила діяльність ще минулого року. Так, у Prozorro завантажено відгук від підприємця Світлани Пенгрин датований 6 червнем цього року, однак згідно з реєстром Мін’юсту, вона припинила діяльність ще 28 грудня 2016 року.