burshtynTECФонд державного майна (ФДМ) України оголосив про початок проведення біржових аукціонів з продажу акцій семи енергопостачальних компаній (обленерго) та енергогенеруючих компаній.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

24 липня "ФДМ оголосив початок проведення аукціонів з підвищенням ціни з продажу пакетів акцій семи енергокомпаній", - повідомила прес-служба фонду.

Зокрема, 18 серпня відбудеться аукціон з продажу блокпакета ПАТ "ДТЕК Західенерго" (на фондовій біржі ПФТС, початкова вартість - 347,6 млн грн).

Власником основного пакету акцій ПАТ «ДТЕК Західенерго», через фірми DTEK Holdings Limited, Кіпр (45.1%) та DTEK ENERGY B.V., Нідерланди (27.14%) є український олігарх Ринат Ахметов. Фахівці прогнозують, що саме він стане основним претендентом на придбання 25-процентного державного пакету акцій компанії.

Довідка

ПАТ «ДТЕК Західенерго» — п'ята за величиною енергогенеруюча компанія України з встановленою потужністю 4707,5 МВт, що становить близько 9 % від загальної потужності електроенергетики України. За обсягами виробництва електричної енергії ПАТ «ДТЕК Західенерго» займає одне з чільних місць серед теплових енергогенеруючих компаній.

До складу товариства також входять Бурштинська ТЕС, Ладижинська ТЕС та Добротвірська ТЕС а також сервісні підприємства Галременерго, Львівенергоспецремонт, Львівенергоавтотранс, Західенергопостач.