synjutkaНа сьогодні за 14 днів роботи ми перерахували за вивіз сміття зі Львова перевізникам 5,4 млн грн з цієї субвенції, яка перерахована містом Львовом для забезпечення організації вивозу ТПВ. Це означає, що в середньому в місяць ми повинні використовувати від 10 до 15 млн грн, це вдвічі менше, ніж та сума, яку використовувати чиновники Львівської міської ради на вивезення ТПВ.

Про це у понеділок, 24 липня, під час брифінгу щодо підсумків першого етапу налагодження системної роботи з ТПВ у місті Львові розповів голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, передає кореспондент Вголосу.

«Вважаємо, що за цей період, з одного боку, ми зекономили кошти львів'ян, а з іншого – випередили чиновників, які хотіли на цьому нагріти руки. Тим самим ми не допустимо розкрадання, а зекономлені кошти спрямуємо як субвенцію на розвиток тих міст, що допомагали місту Львову в організації вивозу твердих побутових відходів, – зазначив Олег Синютка. – Ми зробимо все, аби вивести на чисту воду чиновників, які розкрадали кошти та наживалися на цих схемах».

Також голова ОДА додав, що упродовж цього місяця ЛОДА зібрала громадських активістів зі всіх міст, куди вивозили сміття з міста Львова і де на сьогодні існують полігони.

«Всі вони мають доступ до інформації і про обсяги вивезе