melnykУ понеділок, 24 липня, начальника центрального бронетанкового управління ЗСУ Юрія Мельника, якого підозрюють у розтраті державних коштів, відпустили на особисті поруки двох народних депутатів та трьох Героїв України. 

До цього посадовець перебував під вартою з 14 липня, нагадує кореспондент 5 каналу.

У суді кожен з тих, хто поручився за Мельника, у суді розповідали про те, що знають його не лише як друга і товариша, а як бойового побратима. Підтримати керівника бронетанкового управління також прийшли дружина і донька Мельника. Вони не стримували емоцій і навіть плакали під час судового засідання.

Як стало відомо, самого Мельника до зали суду не привезли. З яких причин – поки невідомо. Утім, він долучився до засідання за допомогою онлайн-зв'язку.

Серед ризиків, які називала сторона обвинувачення, - те, що Мельник може втекти чи переховуватися від слідства, а також впливати на свідків чи навіть знищити необхідні для слідства документи.

Натомість адвокати Мельника говорили, що 70% доказів проти Мельника, на які посилаються прокурори – відсутні. У;сі закиди сторони обвинувачення вони називають нісенітницею, а впливати на свідків не може, оскільки з деякими із них – навіть не знайомий. 

Сам Мельник обурився підозрами прокурорів у тому, що він може переховуватися на окупованих територіях, оскільки він бойовий генерал й особисто брав участь у бойових діях на сході. Крім того, він заявив, що заставу у 2 мільйони - непомірна для його родини, оскільки єдине джерело доходу для них - заробітна платня.