trafikМинулого тижня у Львівській обласній державній адміністрації відбулась нарада на тему "Попередженя дорожньо-транспортних пригод на дорогах Львівщини". Під час наради голова ГО "МІКЦ "За якісний транспорт" Святослав Товстига запропонував для зниження аварійності на дорогах, що проходять через населені пункти, запровадити звуження дороги, а також "острівці безпеки", що входять в систему заходів "Traffic calming measures". Про це повідомляється на ФБ-сторінці спільноти.

Голова ЛОДА Олег Синютка підтримав пропозицію і доручив начальнику Служби автомобільних доріг у Львівській області Руслану Кандибору запроектувати на одному відрізку дороги, що робитиметься наступного року, цю систему заходів.

Traffic calming - це комплекс заходів, включаючи дизайн дороги, створення звуження дороги, штучних нерівностей, що викорстовуються на автомобільних дорогах з метою зменшення швидкості дорожнього руху або зменшення кількості транспортних засобів, а також для збільшення безпеки населеного пункту.

Серед заходів заспокоєння дорожнього руху називають: обмеження швидкості, створення вигинів проїжджої частини, створення пішохідних острівців безпеки, підняття пішохідних переходів над проїзною частиною, введення перехресть з круговим рухом, організацію вуличних стоянок.

В результаті правильно застосовуваних заходів Traffic calming, знижується середня швидкість транспортних засобів до більш безпечного рівня, зменшується кількість ДТП і тяжкість їх наслідків, поліпшуються умови для пересування пішоходів, велосипедистів, громадського транспорту.

Першим застосуванням системи Traffic calming measures в Україні було цього року в м. Лохвиця Полтавської області, детальніше можна ознайомитись за посиланням: https://www.facebook.com/poltsad/videos/288521008288526/

Детальніше про застосування системи Traffic calming measures у Львівській області, а саме на якій дорозі чи дорогах буде застосовано, ми повідомимо згодом.