panchushuna19Міністерство культури не погодило підприємцям Ящуку та Сахману документацію щодо історико-містобудівного обґрунтування на 30-квартирний будинок, який вони планують збудувати у Львові по вулиці Панчишина,19.

Негативне рішення Мінкульт ухвалив 17 липня, йдеться на сайті міністерства.

Нагадаємо, що план6и забудовників викликали обурення мешканців вулиці.

На їхню думку двоповерховий будинок по вулиці Панчишина, 19 хочуть, під виглядом реконструкції існуючого будинку, знести та збудувати п’ятиповерхову новобудову з підземним паркінгом.

«Площа цієї можливої забудови складе орієнтовно 0.09 га., половина її - штучно насипана під час будівництва старого будинку майже шістдесят років тому. При новому будівництві багатоповерхівки не виключений зсув ґрунту, який може призвести до руйнації існуючих сусідніх будинків», - скаржилися мешканці.

«На початку цього року Управління охорони історичного середовища вже надало негативний висновок щодо будівництва на згаданій території, адже воно, цитую: «порушує існуюче завершене містобудівне утворення вул. Панчишина та не є співмасштабним з її історично сформованою забудовою….». Однак забудовник, здається, може проігнорувати відмову Управління охорони історичного середовища, прикриваючись декларацію про початок будівельних робіт з капітального ремонту житлового будинку з підсиленням фундаментів та схилів по вул. Панчишина,19», - зазначив депутат Львівської міськради Ігор Телішевський.

Цікаво й те, що оголошення про продаж квартир у скандальному ще неіснуючому будинку на Панчишина,19 уже розміщено в інтернеті.