19895003 1030736410396426 1492507798448991272 nМешканці житлового комплексу на вул. Тернопільській б’ють на сполох: замість дитячого майданчика та зеленої зони між їхніми будинками посеред центру подвір’я росте будівля дитячого садка.

«Наша біда в тому, що тут є 9 будинків, але заселені тільки 3. Усі квартири продані, але людей немає. Тому мешканці, які купили тут квартири, але зараз чи найняли майстрів робити ремонт, чи десь за кордоном, коли приїдуть сюди заселятися, будуть шоковані побаченим. Але вже буде пізно. Зараз проти забудовника вийшли ті люди, які тут живуть, які бачать, що відбувається прямо під їхніми вікнами. Тому ми просимо розголосу, щоб про те, що тут робиться, дізналися усі мешканці, які купили тут квартири. Бо так не можна. Нашим дітям не буде де навіть гуляти, не те що бавитися. Вже зараз, коли заселені не всі будинки, немає навіть місця для паркування авто. А що буде, коли заселяться всі мешканці 9-ти будинків? Тут навіть швидка чи пожежна, не дай Боже, не зможе доїхати», - розповідає місцева мешканка Олена.

За словами жінки, мешканці вже не знають, куди звертатися і до кого кричати. «Нам обіцяли, що буде громадське слухання по нашому питанню, але коли воно буде – невідомо. А швидкість будівнитцва неймовірна. Напевне, за тиждень тут уже буде готовий садочок і, доки буде громадське слухання, це вже може бути готова будівля», - нарікає жінка.

Відтак, люди просять міську владу звернути увагу на їхню проблему та не залишатися осторонь. «Якщо це буде дитячий заклад, чому немає жодного нагляду за тим, як його будують? Там очевидні порушення. Залили бетон вранці, а вже післяобіду на нього кладуть газоблоки. Мені це нагадує казку про поросят і вовка, коли поросята зводять хатку, лиш би щось було. Ми не проти садочка, але не тут. Поряд планують закривати державний садочок на Панаса Мирного 13. Один державний садок хочуть здати, а у нас - збудувати. І там незаконно, і в нас незаконно. Тому може якщо нашого забудовника зобов’язали збудувати садочок і для нього немає території, нехай краще там реконструює та будує?» - додає Олена.

Водночас, забудовник стверджує, що усе робить відповідно до наявних документів. Як пише ZAXID.NET Новини, фірма надала журналістам декларацію про початок будівельних робіт та договір оренди землі. Мовляв, ці документи дозволять зрозуміти ситуацію. Власне, декларація і договір оренди землі доводять, що дозвіл на будівництво садочка у забудовника є, - пише видання, - а от чи залишиться місце для благоустрою, і коли візьмуться за його влаштування – не відомо.

P.S Форпост готовий надали слово кожній із сторін конфлікту. 

Також Форпост писав