19955880 1913864318887168 6456339450762806386 oСудове засідання у справі молодого бійця АТО Юрія Омелюха, яке мало відбутися сьогодні, 26 липня, в смт. Стара Вижівка (недалеко від Ковеля) по вул. Польова 2, перенесли на середину вересня. Причиною стало погане самопочуття Юрія Омелюха. 

Нагадаємо, Юрій Омелюх повернувся неушкодженим з АТО, але отримав травму на мирній території. Як писав Волинський інформаційний вісник, надзвичайна подія трапилася 21 лютого на території військової частини А 0864, яка розташована поблизу Лукова Турійського району:

«Один із військовослужбовців (уродженець Луганщини) чистив зброю, коли до приміщення зайшов контрактник Юрій Омелюх. Через необережне поводження зі зброєю пролунав постріл.

Куля поранила печінку та жовчний міхур і застрягла у хребті солдата. Потерпілого доставили до ковельської лікарні, де прооперували: видалили жовчний міхур і таки вийняли кулю.

Друзі контрактника здавали кров на потреби хворого. Після операції до Ковеля прибуло дві швидкі допомоги, бійця транспортували на лікування до Львова.

У частині та лікарні працювала військова прокуратура. Жителі Лукова (старший лейтенант винаймав квартиру в селищі) розповідають, що він міг себе поводити не зовсім адекватно.

Кажуть: у крові військовослужбовця, який вистрілив у контрактника, вміст алкоголю – 0,7 проміле.

У військовій прокуратурі Луцького гарнізону Західного регіону підтвердили: контрактник отримав «кульове поранення внаслідок необережного поводження зі зброєю іншим військовослужбовцем».