До Громадської ради при Управлінні СБУ у Львівській області звернувся лікар Бостонської лікарні, який зараз рятує життя маленькому українцю, півторарічному Владислава Кур'яту з Гощі.

На жаль, врятувати життя дитині в якої 40% опіків шкіри, в Україні досить складно. Надати медичну допомогу, абсолютно безкоштовно погодився лікар бостонської лікарні Shriners Hospital for Children Gennadiy Fuzaylov. Хлопчика лікувають в найкращому у світі опіковому центрі.

Окрім того, цей лікар з 2010 року надав для України колосальну гуманітарну допомогу у вигляді медикаментів та засобів для лікарень на більш як 800 тис. дол. США. Однак, після викриття схеми з псевдоволонтерами та зниклими гуманітарними вантажами в Україні, він вирішив скерувати листа, та поспілкуватися з Головою Громадської ради Галина Янко.

Лікар висловив основну проблему, з якою зіштовхнувся в Україні - це повна відсутність звіту за надану і використану гуманітарну медичну допомогу. Лікарні та лікарі відмовляють волонтерам у наданні таких звітностей, хоча допомогу приймають з задоволенням. Тому, на черговій апаратній нараді 24.08.2017 року, Головою ЛОДА Олегом Синюткою на звернення лікаря Бостонської клініки прийнято рішення в 10-денний термін зібрати координаційну нараду з керівників профільних департаментів, кервників медичних закладів, волонтерів, щоб довести до відома звернення благодійника, та виробити механізм звіту за надані та використані медичні препарати та засоби від благодійних донорів, зокрема і від заявника з Бостонської лікарні.

Також, стало відомо, що 25 липня Міністерство охорони здоров’я України підписало наказ, який від 1 січня 2018 року зобов’язує заклади охорони здоров'я звітувати за зібрані благодійні внески з фізичних та юридичних осіб.