Сьогодні на засіданні виконавчого комітету ЛМР прийняли рішення «Про відмову ТзОВ «Будівельний альянс-плюс» у наданні містобудівних умов та обмежень на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими об’єктами громадського обслуговування та вбудовано-прибудованими гаражами на вул. Пасічній».

«Засідання пов’язане з тим, що ми повинні чітко працювати відповідно до чинного законодавства. В нас на минулому виконкомі на розгляді було питання, яке стосується компанії ТзОВ «Будівельний альянс-плюс». Це питання не знайшло відповідної кількості голосів для прийняття кінцевого рішення. Тому сьогодні ми вимушені по цьому питанню прийняти рішення, цього вимагає закон», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий на початку засідання виконавчого комітету.

«ТзОВ «Будівельний альянс-плюс» звернулось по видачу містобудівних умов та обмежень. Відповідно до правил, які дає закон «Про врегулювання містобудівної діяльності», в них все виглядає так, що підстави для видачі є, але під час візування управлінням земельних ресурсів було виявлено, що земля набута незрозумілим шляхом – за рішенням суду. Тому виникло зауваження, тому ми маємо два проекти рішень – про видач містобудівних умов та обмежень, а також про відмову», - розповів начальник управління архітектури та урбаністики ЛМР Юліан Чаплінський.

«Ми виявили, що перехід права власності на цю ділянку відбувся на підставі рішення суду. Є підстави вважати, що це було зроблено не зовсім правильно і законно. Юридичне управління і правоохоронні органи це питання опрацьовують. Ми вважаємо, що це рішення суду буде касуватись нашим юридичним департаментом. Акту поданого у пакеті документів не було, був витяг про право власності і був поданий договір купівлі-продажу земельної ділянки. Сам заявник цей акт би не мав подавати, бо це був акт попередніх компаній. Ми спробували знайти цей акт. Є посилання в рішенні суду на державний акт під певним номером і певною датою. Відповідно до інформації, яку ми маємо, цей номер – це не номер реєстрації акту, а сам номер банку акту. Номеру реєстрації акту ми не виявили. Є підстави вважати, що такого акту не існує. Є підозра, що може бути фальсифікація документів», - додав Сергій Коровайник, директор департаменту містобудування.

Відтак, за рішення «Про відмову ТзОВ «Будівельний альянс-плюс» у наданні містобудівних умов та обмежень на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими об’єктами громадського обслуговування та вбудовано-прибудованими гаражами на вул. Пасічній» проголосувало 8 членів виконавчого комітету ЛМР.

«Є прохання підготувати по цьому питанню усі необхідні звернення у правоохоронні органи щодо тої інформації, якою ми володіємо. Ми повинні зробити все для захисту інтересів міста. Якщо ці факти підтверджуються, це прикра ситуація. Ми також повинні проаналізувати всі матеріали, які подаються, щоб цей момент також був врахований. Треба перевірити ту інформацію, яка у нас є щодо того, що ми вже видавали. Треба бути максимально уважними усім», - додав міський голова Львова Андрій Садовий, коментуючи прийняте на засіданні виконавчого комітету рішення.