hygklyghВона керувала студією літературної творчості "Галиця" у Малій академії наук.

31-го липня на 51-му році життя померла Зоряна Гладка, відома львівська поетеса. Про це написала на своїй сторінці у Facebook Ірина Кметь, пише «Твоє місто».

"Напередодні серпня на зоряному небі нашого життя згасла лагідна, ніжна, щира, чуйна, радісна, з надзвичайно теплим і глибоким сяєвом зоря - Зоряна Гладка. Світла не стало менше, адже промінці її доброго великого серця в кожному, з ким спілкувалася й кого любила п. Зоряна, кому дарувала римовані й неримовані рядки власної душі. Дякую за "Галицю" і "Весняний легіт" Львівської обласної Малої академії наук у моєму житті. Важко повірити. Вічна пам'ять!", – йдеться у повідомленні.

Довідка. Гладка Зоряна Орестівна (13. 06. 1966, Львів) – письменниця, дипломантка Міжнародного конкурсу молодих українських літераторів «Гранослов» (1993), лауреатка 4-го Всеукраїнського фестивалю поезії, музики та неприкладних мистецтв «Лір» (Львів, 1996), член НСПУ (1997).

Закінчила Львівський університет (1989). Відтоді працювала керівницею студії літературної творчості «Галиця» (від 1991 студія підпорядковується Львівській обласній Малій академії наук). Від 2000-го року також редагувала і видавала літературну збірку «Весняний легіт» переможців однойменного обласного конкурсу молодих літераторів Львівщини.

Друкувалася від 1981-го року. Авторка збірок поезій «Зміїні вірші» (К., 1995) та «Сповідь гедоністичної монахині» (Л., 2005).