1 189 e1492674545382На Львівщині є майже 143 тисяч громадян, які мають індивідуальне газове або електричне опалення і в опалювальний період зекономили субсидії. Про це повідомив «Львівську газету» Василь Гельбич, начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомог департаменту соціального захисту ЛОДА.

Ці споживачі, відповідно до постанови  № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», можуть розраховувати на компенсацію у розмірі до 700 грн.

Цю компенсацію, за словами Василя Гельбича, почнуть виплачувати з вересня цього року. Аби отримати компенсацію, в управління соціального захисту за місцем проживання потрібно написати заяву, в якій вказати номер поштового відділення або банківські реквізити, на які будуть переказувати гроші. Усіх громадян, які мають право на цю компенсацію, працівники соціального захисту мають про це повідомити, бо вже отримали поіменні списки таких громадян.

Наразі відповідні заяви написали понад 73 тисяч отримувачів субсидії, а це лише 51,5% з числа тих, які можуть розраховувати на компенсацію. Відповідні заяви управління соціального захисту ще прийматимуть упродовж серпня,тому ті, хто хоче отримати компенсацію, мають час відповідні заяви написати.