muz instrumУ Львові функціонує 14 початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (школи естетичного виховання), з яких 11 музичних та мистецьких шкіл, хореографічна школа, художня школа ім. О. Новаківського, хорова школа «Дударик» ім. М. Кацала, де навчається 4883 учні, працює 755 викладачів. Зокрема, за кошти мецената відновлюють філію Дитячої музичної школи №5, що на вул. Героїв Крут, 27а. Як зазначив мер Львова Андрія Садовий, на вересень департаментом розвитку Львівської міської ради буде підготовлено відповідну програму щодо забезпечення усіх музичних шкіл музичними інструментами.

«Ми сьогодні прийняли рішення – програма по музичних інструментах. Наші діти беруть участь у конкурсах, фестивалях, і там вони мають можливість грати на сучасних інструментах. Щоб добре підготуватись, треба такі інструменти мати у школі. Рішення ми прийняли, департамент розвитку готує відповідну програму. Щодо музичних шкіл – ми будемо збільшувати кількість музичних шкіл, будемо відкривати нові студії», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Водночас, як зазначають у прес-службі ЛМР, цьогоріч на школи естетичного виховання дітей виділено 1684 тис грн. З них 334000 грн - на придбання музичних інструментів для шкіл мистецтв, 280000 грн - на закупівлю обладнання та предметів довгострокового користування. Здійснено капітальний ремонт приміщень Львівської державної хореографічної школи на вул. Дорошенка, 63 на суму 320000 грн. Відремонтують дахи 2-х шкіл на суму 400000 грн. Заплановано капітальний ремонт приміщень і реконструкція системи опалення ЛДШМ №10 на суму 350000 грн.