boyko festynyСьогодні, 2 серпня, у місті Турка на Львівщині відбудеться урочисте відкриття Шостих Всесвітніх Бойківських фестин. 

Відтак, о 12:00 год на найвищих горах Львівщини – Пікуй, Магура, Маківка,фортеця «Собінь» та інші запалають сигнальні вогні «Фестинної ватри», що сповіщатимуть про початок фестин, інформує прес-служба ЛОДА.

Як повідомили в департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації, об 11:00 год відбудеться урочиста хода учасників Шостих Всесвітніх Бойківських фестин від приміщення Координаційного центру фестин до скульптури Божої Матері та покладання квітів до пам’ятників Тарасові Шевченку і Степанові Бандері, художньої таблиці Івана Франка та меморіальних таблиць героям «Небесної сотні» та захисників Батьківщини, які загинули в зоні АТО. 

У Турці відкриють Бойківський ярмарок, відбудеться похід до Пам’ятного Хреста «Старий Руський путь»  – шлях Християнства в Галичину, присвяченого 1029- річчю від хрещення Київської Русі (Верховинська полонина с. Либохора).

Окрім того, відкриють туристичні походи до Пам’ятного Хреста першого бою Українських Січових Стрільців на Ужоцькому перевалі» (с. Сянки),  похід до витоку річки Дністер (с. Вовче), а також засідання круглого столу на тему: «Історія і сучасний стан декоративного та прикладного мистецтва Бойківщини».

Також відкриється виставка образотворчого та бойківського ужиткового мистецтва «Вулиця народних майстрів», майстер-клас та програма «Експоцентру» на майдані Тараса Шевченка. А на вул. Молодіжній, 68 о 15:00 год відбудеться Всеукраїнський турнір з шашок (з нормою майстра спорту). 

О 18:00 год розпочнеться концерт гуртів національно-патріотичного спрямування, о 19:00 год – вечірній концерт.