У Львівській області чотири територіальні громади у Жовківському районі: Деревнянська, Кулявська, Любельська і Туринківська домовилися між собою, і тепер вони разом ремонтуватимуть дороги між своїми селами.

Про це сьогодні,  2 серпня, під час круглого на тему: «Співробітництво громад в Україні: стан та перспективи», який відбувся у Львівському прес-клубі, розповів директор Центру розвитку місцевого самоврядування у Львівській області Андрій Бринь, повідомляє Щоденний Львів.

«Впродовж 2017-2019 років громади планують провести капітальний ремонт автомобільних доріг місцевого значення Любеля-Туринка та Двірці-Туринка загальною протяжністю майже 9 км», - сказав Андрій Бринь

Також ще дві громади домовилися провести водопостачання до кожної хати у своїх населених пунктах.

Нагадаємо, в Україні діє закон «Про співробітництво територіальних громад», який дає можливість широкої співпраці громадам. І на 20 липня 2017 року в Україні зареєстровано 88 договорів про співробітництво територіальних громад. Найбільше - у Полтавській області – 39.

За інформацією першого заступника голови ЛОДА Ростислава Замлинського, у Львівській області вже зареєстровано 25 територіальних громад. З них 22 працюють повноцінно, ще в трьох лише цього року відбулися вибори.Також, за його словами, до кінця цього року будуть сформовані ще сім громад. 

Заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк нагадав, що торік обласна рада затвердила майже всі перспективні плани об’єднанних територіальних громад.

«Залишилися два борги - це в Сокальському та Дрогобицькому районах.  Там є незначні нез’ясовані ситуації. До закінчення цього року це питання буде вирішено», - вважає він.