park kultury budovaКомпанія, що веде будівництво на вулиці Лижв’ярській, 42 у верхній частині Парку культури імені Богдана Хмельницького, пересунула паркан і захопила частину паркової території. Факт захоплення Tvoemisto.tv підтвердив директор парку Олександр Молодий.

«Це сталося, коли я пішов у відпустку, – розповів директор. – Кілька років тому вони загородили для будівництва близько 20 соток – удвічі більше, ніж мають в оренді. За документами вони будують офіс банку, хоча всі кажуть, що це особняк». Історія з будівництвом на Лижв’ярській, 42 тягнеться з 2011 року, а у вересні 2014 року розпочалося спорудження будівлі площею 1000 квадратних метрів.

Тоді Олег Баляш, власник «Оксі-банку» та низки інших львівських компаній, заявив у коментарі Zaxid.net, що припинить будівництво лише у разі відповідного рішення суду. Раніше правоохоронці довели факт незаконного продажу ділянки та нерухомості на ній ще 1992 року. Проте будівництво триває – зараз споруджено вже чотири поверхи будівлі.

Тепер, за словами Олександра Молодого, будівельники посунули паркан на кілька метрів у бік центральної алеї та стадіону «Юність», а також почали заливати підвалини для постійного паркана. Про захоплення написав у Facebook заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко. Він пообіцяв, що «виїзна комісія з низкою служб згідно з чинним законодавством буде приймати неординарні рішення, аби захистити парк від захоплення». 

Олександр Молодий припускає, що розширення території будівництва могло відбутися на підставі одного з низки рішень суду, які має компанія Оксани Баляш – дружини львівського бізнесмена. «У понеділок я повернуся з відпустки, підніму всі документи і буду діяти. Покличу людей, і ми просто розберемо цей паркан», – сказав він.