Сьогодні, 2 серпня, прокуратурою області, спільно Львівським управлінням внутрішньої безпеки Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України викрито та задокументовано протиправну діяльність групи осіб, які, перебуваючи у злочинній змові з працівниками поліції, займались викраденням та незаконним утриманням одиноких громадян, з метою заволодіння їх житлом.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Під час одночасного проведення 11 санкціонованих судом обшуків, звільнено потерпілого, квартирою якого шляхом підробки документів, заволоділи шахраї. Як з’ясувалось, чоловіка насильно утримували у іншому приміщенні проти його волі близько місяця.

Також, правоохоронцями вилучено значну кількість документів на різні житлові помешкання, засоби зв’язку та інші речові докази, а також у порядку ст. 208 КПК України, затримано п’ятьох основних учасників вказаної злочинної групи.

До ЄРДР внесено відомості за ч.3 ст.190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електрообчислювальної техніки), ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст. 365 КК України (перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу). На даний час проводяться першочергові слідчі дії, з метою встановлення усіх учасників вказаного злочинного угрупування.

Вирішується питання про оголошення підозри та обрання запобіжних заходів.