За оперативною інформацією жителя Львова А., якого сьогодні звільнили під час спецоперації із знешкодження угрупування квартирних аферистів, могли вбити.

«Є інформація, що викрадачі обговорювали два варіанти. Або вивезти його в Маріуполь і там кинути напризволяще, або по дорозі туди накачати до смерті наркотиками, щоб виглядало, як передозування», - розповіло Форпосту джерело у Національній поліції.

Поза тим кореспонденту Форпосту вдалося поспілкуватися із чоловіком після його звільнення.

«Четвертого липня до мене прийшли четверо чоловіків, які представилися працівниками поліції, Наказали йти з ними і сідати у машину. Вона не була поліцейською. Мене відвезли в Брюховичі, де змусили пересісти в інший автомобіль», - розповідає потерпілий А.

Відтак майже місяць чоловіка утримували у квартирі в будинку по вулиці Бальзака,25, де до нього було представлено наглядача. Останній не був членом злочинного угрупування, а виконував свої обов’язки за їжу та горілку.

«У мене забрали мобільний телефон і забороняли виходити з помешкання. За місяць я не вийшов жодного разу», - розповів потерпілий.

За припущенням поліцейських, алкоголем і наркотичними речовинами чоловіка доводили до стану «овоча», аби заволодіти його трикімнатним помешканням на вулиці Бандери.  

Орендувало квартиру на Бальзака через третю особу подружжя Олександра та Марії Д. Під час обшуку у 64-річного Олександра розболілося серце і його шпиталізувала швидка. Щодо 53-річної Марії Д, то її затримано.

Як писав Форпост, сьогодні вранці, 2 серпня, працівники управління Управління внутрішньої безпеки  у Львівській області Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції спільно з працівниками прокуратури Львівської області провели операцію із затримання членів злочинного угрупування, яке спеціалізувалося на квартирних аферах.