voznyckyyДепутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода», член комісії з питань культури, історико-культурної спадщини звернулася до голови комісії Юрія Візняка та членів комісії із закликом терміново зібратися на позачергове розширене засідання з приводу порятунку спадщини Бориса Возницького. На думку депутата, зараз ці культурні надбання під великою загрозою, як ніколи раніше.

Про це інформує прес-служба ЛОО ВО «Свобода»

«Ми стали свідками, як чиниться тиск на дочку видатного музейчика Бориса Возницького Ларису Разінкову-Возницьку. Дійшло до обшуку в її помешканні. Зрозуміло, з якою метою чиниться цей тиск: залякати, змусити мовчати, припинити боротися за збереження спадщини Возницького.

Це не перша спроба посягання на величезну збірку культурно-мистецьких скарбів, які багато років збирав і зберігав під крилом Львівської галереї мистецтв світлої пам’яті Борис Возницький. Пригадуєте, як кілька років тому намагалися вилучити із галереї два батальні полотна Альтомонте. Тоді не вдалося цього зробити завдяки активному спротиву громадськості і не в останню чергу – позиції Львівської обласної ради.

Згодом відбулася цинічна спроба рейдерського захоплення галереї шляхом зміни керівництва й призначення на посаду гендиректора Тараса Возняка, компетентність якого є досить сумнівною.

Вважаю, якщо зараз не зупинити рейдерів, Україна може назавжди втратити безцінні культурні скарби, величезну збірку, рівних якій немає в інших музеях Європи», - зазначила Мирослава Бабінська.

Вона нагадала, що в 2012 році було створено Комітет порятунку спадщини Возницького, і пропонує відновити його діяльність.

«Прошу членів комісії культури та історико-культурної спадщини зібратися на засідання, на яке також запросити Ларису Разінкову-Возницьку, Тараса Возняка та членів Комітету порятунку спадщини Возницького. Якщо ми змовчимо сьогодні, завтра може бути запізно», - зазначила депутат.