Затримана учора під час спецоперації правоохоронців  53-річна Марія Д, яку підозрюють у квартирних аферах і викраденні людей, очолює у Львові благодійний фонд.

Про це Форпосту повідомило джерело у правоохоронних органах.

За даними Youcontrol, очолюваний нею «Львівський благодійний фонд «Віра Надія Любов» зареєстрований у Львові по вул. Винниченка,6.

Щоправда, під час першого спілкування з правоохоронцями, жінка стверджувала, що працює кухарем в одному із львівських закладів, де заробляє 250 гривень. Живуть вони з чоловіком, за її словами, за гроші, які присилає син, котрий живе у Криму.

Марія Д. є уродженкою Львова, однак, за її словами, 30 років проживала на Донбасі. Разом із чоловіком після початку війни вона приїхала до Львова з Макіївки.    

Нагадаємо, вранці 2 серпня працівники управління Управління внутрішньої безпеки  у Львівській областіДепартаменту внутрішньої безпеки Нацполіції спільно з працівниками прокуратури Львівської області провели операцію із затримання членів злочинного угрупування, яке спеціалізувалося на квартирних аферах.

Як повідомили у прокуратурі Львівської області, до ЄРДР внесено відомості за ч.3 ст.190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електрообчислювальної техніки), ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст. 365 КК України (перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу).

На даний час проводяться першочергові слідчі дії, з метою встановлення усіх учасників вказаного злочинного угрупування.