llhfМешканці міста Яворова попросили вияснити, хто, з їхніх слів, поцупив із роздоріжжя вулиць Маковея, Івана Франка та Січових Стрільців пам’ятник, встановлений ще до 10-ліття Незалежності України у формі глобуса. Яворівчани також повідомили, що з цього приводу, тобто – зникнення пам’ятника, який у народі нарекли «Глобусом України», начебто, уже подано заяву в поліцію. Старший інспектор Яворівського РВ НП у Львівській області, капітан поліції Іванна Курілець інформацію про заяву стосовно  цього пам’ятника підтвердила. Про це пише ZIK.

Водночас, міський голова Яворова Павло Бакунець пояснив, що пам’ятник ніхто не крав, а його просто забрали на реставрацію.

«Зараз на вулиці Маковея відбуваються роботи з капітального ремонту. Пам’ятник буде реставровано. Зберігаємо його на подвір’ї церкви Різдва Пресвятої Богородиці, що в мікрорайоні Яворова «Мале Передмістя», бо там – найбезпечніше місце», – сказав мер Яворова.

Власкор ZIK  побував на території стародавнього храму Різдва Пресвятої Богородиці, і переконався, що пам’ятник у формі глобуса там таки зберігається. Також настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці, отець-декан Степан Кобасяр пояснив, що він дав дозвіл, щоб на церковне подвір’я завезли цей пам’ятник у формі глобуса, бо він – увінчаний хрестом, з написом: «Держава, горде ім’я якій Україна, є і буде вічно» та освячений ще 16 років тому.

Також Форпост писав